Site Overlay

Bedrijfsblindheid?

Bedrijfsblindheid: het niet meer zien of opvallen van mogelijkheden, kenmerken of knelpunten binnen de eigen organisatie of het eigen werk.

Eens had ik loopbaangesprekken met verschillende mensen. Is dit nu het werk wat bij mij past? Doe ik wat ik leuk vind? In zo’n interessante gesprekken kom je tot inzichten en ga je het eens van een andere kant bekijken. Fotografie zit in mijn lijf en leden en nu gebruik ik dat op mijn werk; er hangen foto’s in het ziekenhuis van mij, ik maak intern op de afdeling waar ik werk collage’s met foto’s , wat bijdraagt aan de samenwerking/sfeer. Ook lopend door het ziekenhuis heen, maak ik foto’s. Zo kun je bij welk “bedrijf” je ook bent met andere ogen leren kijken en je weer gaan verwonderen ; )

geZIEN  in de Nieuwenhof Deurne

geZIEN  in  Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Wanneer je al lange tijd ergens werkt, ben je je niet bewust meer van je omgeving.  Een BLIKVANGER wandeling (door dat bedrijf heen) is een leuke manier om alles weer eens anders te zien en te ervaren. Plekken waar je al jaren zit of aan voorbij loopt. Veel wat je NIET meer zag of opviel, ineens wel  weer ZIEN! Om bezig te zijn met loslaten van oordelen, prestatiedrang, associaties etc. krijg je veel meer ruimte om van alles te ZIEN. Wanneer je zo’n wandeling maakt met een team, kun je met dat team ook eens met een frisse blik kijken naar de werkzaamheden en mogelijkheden op het werk.

geZIEN  in  Elkerliek Ziekenhuis Helmond

geZIEN  in Holtens Molen Deurne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *