Site Overlay

Fotografische Mogelijkheden

Beeldtaal, storytelling, kunstzinnige creativiteit, goed oog voor het alledaagse en nature=art zijn woorden die mijn fotografie goed omschrijven. Want naast mijn BLIKVANGER fotografie, het puur en fris fotograferen vanuit de stilte in jezelf, het perceptuele fotograferen, blijf ik mezelf ook ontwikkelen in conceptuele fotografie.

Foto:Jan Ros

Onlangs ontving ik een gouden sticker met deze foto van mijn dochter op de fotobondswedstrijd 2019. Van de 1640 foto’s op de 2e plek geëindigd. Met onze FC Optika nog 4 bronzen stickers behaald door ander leden en landelijk op de 6e plaats geëindigd. Trots op het resultaat!

In een mentoraat ben ik bezig met het seriematig fotograferen. Ik vertaal de TRANSFORMATIE van mijn levensverhaal naar fotografie in de vorm van schilderachtige stillevens;

geboorte-gebeurtenissen-lagen van mezelf afpellen-tot de kern komen-rijkdom(op nu “oudere” leeftijd gekomen me zo rijk voelend over wat ik over mezelf en de wereld heb geleerd) …  Hierboven “tot-de-kern-komen”

 

Ook met de oneindige mogelijkheden van Photoshop kan ik mijn creativiteit goed gebruiken en bijna schilderen met mijn foto’s. Naast fotografie zijn schilderen, beeldhouwen en tekenen ook een geliefde bezigheid.

Ik durf best te vertellen dat ik wat dwars ben. Niet alles hoeft volgend de “fotografieregels” en ik bewandel graag andere wegen. Daarmee onderscheid ik me van anderen en ontwikkel ik mijn eigen handtekening. Hierboven: “Happy to be different” , een soort van selfie. Ik voelde me altijd anders dan de rest, een beetje dwars, maar wel gekleurd en het voelt nu goed en fijn.

Zo zie je dat fotografie een prachtig medium is waar heel veel mee kan. Ik volgde de opleiding Creatieve Therapie in de hulpverlening en deed mijn onderzoek naar Fototherapie. Empowerment, Therapeutisch fotograferen, Fototherapie, coaching. Met fotografie kun je heel veel bereiken zonder veel woorden. Mensen inzichten geven door het zelf fotograferen, gefotografeerd worden of bekijken van foto’s en daar samen mee aan de slag gaan is een mooi iets. Ook daar ben ik graag mee bezig.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *