Over Marije Zuidweg

        “The important thing is not the camera, but the  eye”  

 -Alfred Eisenstaed-

 

 

 

Je kunt “kijken naar”  of je kunt “ZIEN”.

Het ZIEN en het op beeld vastleggen boeit me.

Mijn inspiratie?

De wereld waar we nu in leven ervaar ik, Marije Zuidweg (1971) als erg vluchtig. Het lijkt wel of we verleerd zijn om bewust te genieten van alle kleine dingen om ons heen. We lopen aan veel voorbij en zijn erg in onszelf gekeerd. In 2016 maakte ik kennis met de kunstvorm Miksang Contemplatieve Fotografie en wist meteen dat ik daar meer mee wilde doen. FRIS en PUUR fotograferen vanuit de stilte in jezelf. Die stilte creëer je door het loslaten van o.a. oordelen en prestatiedrang. Het draagt enorm bij aan mijn eigen welzijn omdat ik nu getraind ben om overal, waar ik ook ben, wat voor weer het ook is, in wat voor stemming ik ook ben, mijn eigen geluksmomenten in het hier en nu te creëren en aan niets anders te hoeven denken, hoe fijn is dat!? Fotografie is een prachtig medium om de visuele schoonheid van het alledaagse om ons heen mee vast te leggen, maar ook om dingen te vertellen/duidelijk te maken.

De combinatie van mijn passie en enthousiasme, de opleidingen “Creatieve Therapie in de hulpverlening” , “zelfstandig professional in de Fotografie” en een cursus voor wandelcoach en leren loslaten, samen met de jarenlange ervaring  in de fotografie zijn de basis van Blikvanger.

Beeldtaal, story-telling, kunstzinnige creativiteit,  goed oog voor het alledaagse, nature=art, de kunst van het weglaten en emotie zijn woorden die mijn fotografie goed omschrijven. Want naast mijn BLIKVANGER fotografie (Miksang) ben en blijf ik mezelf ook ontwikkelen in conceptuele fotografie.

Waar ik blij van word; mijn gezin, fotografie, schilderen, beeldhouwen, mandala’s ontwerpen, boeken lezen, piano en didgeridoo spelen, wandelen (door de natuur), (geur)kaarsen, creatief bezig zijn, kunst bekijken, muziek luisteren, zingen, reizen, coachen, fijne (diepgaande) gesprekken.