Over Marije Zuidweg

       

“The important thing is not the camera, but the  eye”  

 -Alfred Eisenstaed-

 

Je kunt “kijken naar”  of je kunt “ZIEN”.

Het ZIEN en het op beeld vastleggen boeit me.

Mijn inspiratie?

misschien is het wel meer een uiting van hoe ik, Marije Zuidweg (1971) de wereld van nu ervaar. Met Blikvanger wil ik weer verwonderen als een kind en vrij spelen. Los van allerlei regels, los van moeten en los van presteren. Door alle overtuigingen die we opstapelen in onszelf en de labels die mensen leggen op alles en iedereen en ook zichzelf, worden we beperkt in ons ZIJN.

Er is maar 1 manier om daar van LOS te komen, namelijk door je vrij van dat alles in het hier en nu te  begeven. En dat ontdekte ik tijdens een workshop die ik volgde in 2016 met de kunstvorm Miksang Contemplatieve Fotografie en ik wist meteen dat ik daar meer mee wilde doen. FRIS en PUUR fotograferen vanuit de stilte in jezelf. Het heeft me zo veranderd dat ik dit graag doorgeef aan vele anderen tijdens wandelingen, workshops, lezingen of cursussen.

Het draagt enorm bij aan mijn eigen welzijn omdat ik nu getraind ben om overal, waar ik ook ben, wat voor weer het ook is, in wat voor stemming ik ook ben, mijn eigen geluksmomenten in het hier en nu kan creëren en aan niets anders hoef te denken, hoe fijn is dat!?

Fotografie is een prachtig medium om de visuele schoonheid van het alledaagse om ons heen mee vast te leggen, maar ook om dingen te vertellen/duidelijk te maken.

De combinatie van mijn passie en enthousiasme, de opleidingen Creatieve Therapie in de hulpverlening, zelfstandig professional in de Fotografie, NLP Practitioner, cursus voor wandelcoach en leren loslaten, samen met de jarenlange (levens)ervaring  in de fotografie zijn de basis van Blikvanger.

Daar is bijgekomen de samenwerking met Tonny van Bree in het Lightpainten. We raken elkaar in het spelen, verwonderen en het creëren van eigen kunstwerken in een vrije flow.

Beeldtaal, story-telling, kunstzinnige creativiteit,  goed oog voor het alledaagse, nature=art, de kunst van het weglaten en emotie zijn woorden die mijn fotografie goed omschrijven. Want naast mijn BLIKVANGER fotografie (Miksang) ben en blijf ik mezelf ook ontwikkelen in conceptuele fotografie.

Waar ik blij van word; mijn gezin, fotografie, schilderen, beeldhouwen, tekenen, boeken lezen, lightpainting, piano spelen, wandelen (door de natuur), (geur)kaarsen, creatief bezig zijn, kunst bekijken, muziek luisteren, zingen, reizen, coachen, fijne (diepgaande) gesprekken.