Werken aan mezelf

2022 is een jaar geweest van veel persoonlijke ontwikkeling op meerdere vlakken. Dat vergt veel energie, nog steeds. Maar dat wil niet zeggen dat er geen beweging is…

Ook een jaar van verhuizing dochterlief naar Noord-Noordwegen en mijn lief en ik beiden zelfstandig ondernemer worden en onze zoon aan zijn eindexamenjaar begint en we weer meer in contact komen met elkaar.


opleiding  NLP practitioner IA-NLP februari-november 2022

Superfijne groep, diepe processen, veel studeren en praktijkoefeningen en intervisies, veel kilometers rijden, stappen zetten, groeien

  

  


De expositie VERBINDING mei 2022

Waar Tonny en ik ook de poster voor hebben gemaakt en Marije Zuidweg Blikvanger ook exposeerde. Een interactief kunstwerk gemaakt, genaamd “De Rode Draad” Zoek de afbeelding die bij de tekstregel hoort. Het publiek kon er een foto van maken en ook thuis samen met anderen DE VERBINDING aangaan. Over het kwijt zijn van de verbinding met de natuur en ook de verbinding met onze eigen natuur. Weer een voorbeeld hoe fotografie kan bijdragen bij verwerking/heling. Inmiddels heeft het kunstwerk een mooie plek binnen de GGZ in Helmond gekregen, waar het ook heel goed past.

   

  


22 mei 2022 opening expositie in de Wieger : “in de ban van de Aa”

prachtige expositie van Emelie Jegerings en Jolanda Tielens-Aarts die ook een boek uitbrengen over hun project en met trots mijn foto op de cover staat.


Nacht van het Witte Doek augustus 2022

Samen met Tonny van Bree de grote opening op vrijdagavond met LIVE Lightpainting gedaan als ook het kinderprogramma op zaterdag en zondag met op zaterdag ANDERS KIJKEN door het centrum en zondag in het CCD Lightpainting.

Leerzame momenten en technische problemen bij de opening, maar wát een  uitdaging.

  

  

  


Dutch Design Week oktober 2022

Met Ruud Ghielen, Tonny van Bree en Marije Zuidweg Blikvanger staan we op DDW in Eindhoven op Strijp met onze NFT ‘ s

   


Atelier laat je ZIEN november 2022

Een nieuwe doelgroep erbij, wat mooi om dit te doen. Nu kan ik ook de Photographic Treatment © (Foto-interventie voor ouderen met dementie) inzetten, als ook het verwonderen, in het zonnetje zetten van de deelnemers. Nog vervolg in 2023 en hopelijk nog verder, want té mooi om te laten ZIEN wat je met fotografie kunt doen. ZIe meer op

   


Koolhof Klikt! en uitbreiding

gestart eind 2021, nu inmiddels 2 exposities verder en subsidies van Gemeente Deurne en donatie van VSB Fonds ontvangen voor doorzetten van project naar meerdere wijken binnen Deurne. Helaas 1 grote subsidie afgewezen, dus nu voor 2 wijken plek in 2023 voor 1 jaar i.p.v. voor 2 jaren voor 4 wijken, maar super dat we door kunnen.

Zo mooi om te zien hoe hecht de club is geworden binnen de Koolhof. De stem die mensen hebben gekregen en hoe ze van gesloten naar open gaan en ook buiten ons project samen dingen ondernemen! Inmiddels zijn we ook van de Vlieger verhuisd naar OBS de Bron, waar we een prachtige plek en fijne samenwerking hebben voor ons project.

   

Trots zijn wij dat de tryout zijn doel bewezen heeft :

“We krijgen kippenvel van het zien van de groei, van verlegen en stil, naar samen dingen ondernemen en zelfverzekerd hun werk presenteren bij de expositie. De verbinding en meerdere contacten krijgen, ook buiten dit project werkt dat door, het plezier halen uit bezig zijn met fotograferen en fotoverhalen en zich gezien en gehoord voelen.”

Toch is het lastig om de mensen te bereiken die hieraan willen deelnemen.Dus wilt u deelnemen of weet u iemand waarvoor dit iets zou zijn?Kom eens in gesprek met de deelnemers of projectleiders (of kijken bij een bijeenkomst)

Meld je aan via koolhofklikt@gmail.com

Meer info, kijk ook op https://de-koolhof-klikt.jouwweb.nl/


Vervolgcursus Volksuniversiteit gestart naast basiscursus: Verder ZIEN met Miksang   najaar 2022

Andere mensen inspireren en meegeven dat ZONDER OORDEEL kijken zoveel kan beteken, ook voor je fotografie en dat door mogen geven vind ik ook zo leuk om te doen, in cursusvorm, lezing of wandeling. In de basiscursus neem ik je mee in deze mooie kunstvorm uit de fotografie, gebaseerd op de Miksang Fotografie. In de vervolgcursus ga je verder vanuit de basiscursus met anders kijken in allerlei vormen binnen de fotografie, jezelf uit blijven dagen en soms uit je comfortzone gaan om te groeien en misschien wel te ontdekken waar je je nog meer in wilt verdiepen.

   


Alhoewel ik geen fotoshoots meer doe, heel af en toe nog wel zoals voor mijn nichtje Elke die boerenbruid is met carnaval 2023 (en dat is niet toevallig dat dat hartje precies tussen hen in valt!, dat is ZIEN) posters hangen door heel BAEXEM heen en staan in het carnavalsmagazine.

 

   


Aangezien lichaam en geest een cybernetische eenheid is (NLP) hoort ook het fysieke en ook daardoor mentale welzijn erbij, dus bezig met sporten 2-3 x per week, begonnen in oktober 2022 en begonnen met koud-water-dippen in januari 2023 en zoals al heel lang genoeg bosbaden, dag-  en avondommetjes.

      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *