Wat geloof jij?

Al eerder schreef ik een blog over vertrouwen. De laatste tijd ben ik meer bezig met wat geloof ik, wie geloof ik, waar vertrouw ik op, durf ik steun te vragen, waar haal ik mijn steun uit, het boeddhisme, de TAO, verbinding, liefde, kwetsbaarheid, wat straal ik uit, wat krijg ik terug,..

Het is een nieuwe laag, verdieping, iets moois, groei…

Betekenis zoekend, dan trekken bepaalde beelden naar je toe, dingen waar je mee bezig bent, die zullen je blik vangen, heel onbewust, de beelden zeggen meer dan vele woorden…

   Afbeeldingsresultaat voor marije zuidweg    

Ik had mezelf erg afgesloten, ook een onderdeel van een ontwikkeld overlevingsmechanisme, inclusief allerlei overtuigingen die ik gemaakt had en al jarenlang maar daarmee verder leefde. Tot ik op een dag besefte dat dat mij wel heel erg beperkt in alles en ik een andere weg in wil slaan. Een keuze die ik zelf maakte. Nu ik  de deur opengezet heb,  gebeuren er allerlei dingen, heel bijzonder en mooi…

      

Het pad van verlichting, letterlijk en figuurlijk. Het Boeddhisme, de TAO, zo mooi, als een soort bijbel voor mij. Daar leer ik graag uit, al kost het aardig veel moeite om lang gebruikte patronen te doorbreken en los te laten…

       

Het is ook jezelf uit gaan spreken, geen blad voor de mond te nemen, in alle bescheidenheid voor jezelf opkomen, je kwetsbaar opstellen, het aangaan, wat juist krachtig is en bevrijdend werkt…

Wat geloof ik, is het allemaal bla bla blah, of is het te mooi om waar te zijn, een sprookje wat er gebeurt nu? Met anderen heb ik daar ook wel gesprekken over, wat geloof jij, bij wie krijg jij steun, vraag jij wel eens hulp aan…  weer het woord VERTROUW…

    

Liefde en dankbaarheid, in diepe verbondenheid, alleen jijzelf kan die verbinding maken, de deur openzetten tot…

     

 

Wat is er nog meer mogelijk??

X Marij

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *