Site Overlay

Vertrouwen

Vertrouwen is een beladen woord voor mij. Vertrouwen in andere mensen, vertrouwen in mezelf, vertrouwen in het leven. Op vele vlakken is mijn vertrouwen ernstig beschadigd en ben ik ook door diepe dalen gegaan. Fotografie is mijn passie en deze spreuk is me altijd bijgebleven:

“Life is like a camera

Focus on what’s important

Capture the good times

Develop from the negatives

And if things don’t work out

Take another shot”

Wat zit daar veel in! Elke regel zegt iets moois, maar in vele periodes in mijn leven lukte al die dingen me totaal niet.

Maar sinds ik heb kennisgemaakt met de Miksang Contemplatieve Fotografie en me daarin verdiept heb, mezelf heb getraind daarin, ben ik een gelukkiger mens geworden. Omdat deze kunstvorm uit de fotografie haar oorsprong heeft bij het mediteren en mindfulness, zeggen ze ook wel eens dat het “mediteren met de ogen open” is of noem ik het ook wel “mindful fotograferen” of “visual walking” .

Maar tijdens het beoefenen van deze vorm van fotografie ben je juist in beweging en leg je je blikvangers vast vanuit de stilte in jezelf. Die stilte in jezelf creëer je door het loslaten van oordelen of iets nu mooi of lelijk is of niet interessant is om bij stil te staan, het weer wel of niet goed is. En niet te vergeten onze overtuigingen en prestatiedrang, je gaat niet op pad om met mooie foto’s thuis te moeten komen. Voor mij is het een prachtige manier om echt in het hier en nu bezig te zijn en even aan niets anders te denken. Even geen pijn in je lijf, hart of geest voelen, je zomaar laten raken door de visuele schoonheid van alles om je heen. Te mooi voor woorden? Helemaal niet! Iedereen kan dit en het mogen doorgeven aan andere mensen van deze vorm van fotografie geeft me dan ook nog eens extra energie.

De positieve energie die ik krijg van wandelen en mijn blik laten vangen door vele dingen om me heen is groot. Me weer kunnen verwonderen als een kind. Niets moet, alles is goed en ik heb het vertrouwen erin dat overal waar ik ook kom of ben, mijn blik wel door iets gevangen zal worden. Ik hoef niet op zoek, de blikvangers komen vanzelf bij mij en daar vertrouw ik volledig op.

 

Ja, VERTROUWEN, een woord van 10 letters, maar zoveel betekenis…

Author: Marije Zuidweg

Het leven voelt als een struggle van donker en licht en het een kan niet zonder het ander weet ik. Maar de balans krijgen is hard werken en dan doe ik dat liever echt vanuit mijn hart. Door lang in de verkeerde baan te hebben gezeten voel ik nu meer en luister ik naar mijn behoeftes. En dat is vrij creëren, spelen en ZIEN met gevoel en hart. In de fotografie kan ik dat alles kwijt.

7 thoughts on “Vertrouwen

 1. Excеllent blog herе! Also your website ⅼoads
  up fast! What host arе you using? Can I get your affiliаte link to үour host?
  I wish my site lⲟaded up as fast as yours lol

  1. marijezui says:

   Hello,

   Build it myself with WordPress, theme Twenty Fifteen. You can choose your own colors, but with my BLOG page I would like other lay-outs… But many themes to choose from

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *