BLIKVANGER NIEUWS

26-06-2022

We zijn zelf bezig om na de try-out van fotoproject de “Koolhof Klikt” dit uit te breiden naar 4 wijken in Deurne. Subsidie inmiddels voor een groot deel aangevraagd. Nu afwachten of en wat we met toegekende subsidies kunnen gaan realiseren.

Verder is de subsidie toegekend waarbij ik als professional wordt ingehuurd en fotografielessen ga geven aan dementerende mensen, heel fijn dat er zo veel goede dingen mogelijk zijn met kunst/cultuursubsidies, mooi en dankbaar om dat te mogen doen.

Ontwerp poster; Eric Snijders

Foto: Tonny van Bree en Marije Zuidweg(ook ontwerp poster)

28-10-2021

Een nieuwe wereld die ik samen met Tonny van Bree en Ruud Ghielen met onze LightpaintArt ga verkennen. Zie link hieronder.

#NFT  #digitalekunst #digitaalgeld #collections #freeflowlightart #lichtpainting

https://opensea.io/collection/freeflowlightart?embed=true

31-08-2021

het krijgt vorm, wat wordt het gaaf! Hier al een sneak preview, maar kom zeker langs, want er is te ZIEN, maar ook te BELEVEN en te DOEN. Er wordt live geschilderd door Jolanda Tielens en Emelie Jegerings, dotpainting door Rosita Kuiper, LIGHTPANTING door Tonny van Bree en mezelf, Marije Zuidweg en op 5 september worden er door Evianne Wiegers roodharigen (van nature) geportretteerd tussen 10:00 en 16:00 uur!

Maar ga ook eens in gesprek met de kunstenaars voor het verhaal achter het kunstwerk, voor meer diepgang en betekenis…

 
 
27-08-2021

Ook het Eindhovens Dagblad besteed aandacht aan ons project “de Koolhof Klikt”

   

 

20-08-2021

Bijna is het zo ver, dat gaat mooi worden, lokale kunstenaars bij elkaar, er is veel te ZIEN, maar ook te BELEVEN, wees welkom in één van de 4 weekenden van de maand september

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, staande mensen en de tekst 'DEURNE VOLOP ART innovatieve krachten bundelen tot pop-up expo'

Daar gaan we dan! Deurne krijgt een 𝗽𝗼𝗽-𝘂𝗽 𝗲𝘅𝗽𝗼𝘀𝗶𝘁𝗶𝗲, 𝗩𝗢𝗟𝗢𝗣 𝗔𝗥𝗧, in De Wever 34-38 waarbij we de mens centraal stellen en al deze innovatieve kracht bundelen in een leuk concept!
Dit grote casco pand leent zich daar perfect voor, bijna 500m2 prachtige ruimte. We moeten wel creatief zijn wat er zit verder niks in het pand (geen stroom etc.), maar dat komt met deze club kunstenaars wel goed! We zijn de eigenaar heel dankbaar dat we dit mogen doen voor Deurne!
Vanaf zaterdag 4 september gaan de deuren open en ben je alle weekenden in september van harte welkom.
Wat is er dan zoal te zien? Een klein tipje van de sluier: natuurlijk veel kunst, ambachten en o.a. lightpainting. Wat dat is lightpainting? Kom langs en ervaar het zelf!
Wie doet er allemaal mee?
Evianne Wiegers Photography
Emelie Jegerings Paintings
Jolanda Tielens-Aarts
Ingrid De Louw
Cas van Deurssen
Marije Zuidweg
Angeel Poels
Shelly Lapré
Henry van den Berkmortel
Rosita Kuiper
Tonny van Bree
Veel dank ook aan Gemeente Deurne en DasMooiDeurne voor de medewerking! En aan Evianne Wiegers Photography voor de leuke foto!
𝘗.𝘴. 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘪𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘢𝘢𝘵 𝘰𝘱 𝘥𝘦 𝘧𝘰𝘵𝘰 𝘦𝘯 𝘦𝘳 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘸𝘢𝘵 𝘸𝘪𝘴𝘴𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘸𝘦𝘦𝘴𝘵!

25-07-2021

laatste nieuwsbrief voor de vakantie:

https://mailchi.mp/3ef53c973c4f/blikvanger-tot-vakantie-en-wat-daarna

Fijne vakantie allemaal en tot ZIENs

X Marije


22-07-2021

Vandaag aandacht in Weekblad voor Deurne voor het project wat na de vakantie start begin september:


19-07-2021 Weer een keer op DMG-radio te horen, interview om ons project “de Koolhof Klikt!” te promoten…

‘Koolhof Klikt’ moet meer verbinding in wijk brengen door samen fotograferen

Steeds meer mensen, jong en oud zijn eenzaam en vinden het moeilijk om contact te maken met hun omgeving. Vooral ook door corona is het aantal gevallen van eenzaamheid nog sterker gegroeid. Reden voor de Deurnese Anita Maassen en Marije Zuidweg om daar in hun wijk Koolhof verandering in te brengen door mensen met elkaar te verbinden door samen aan de slag te gaan met fotograferen.

“We zijn met de wijkwerkers en wijkraad van de Koolhof rond de tafel gaan zitten om eens te kijken wat er speelt in de wijk en waar behoefte aan is en zo zijn wij bij het idee gekomen voor dit project. De naam is ook ‘Koolhof Klikt’ zodat het meer gaat klikken tussen de bewoners in de wijk en vanwege het klikken van de camera”, legt Marije Zuidweg zaterdagmiddag 17 juli uit in een interview op DMG Radio.

Zelf op pad
De bedoeling van het project is dat wijkbewoners zelf op pad gaan om foto’s te maken en samen kijken naar de foto’s. Deze worden daarna in kleine groepjes besproken en uiteindelijk komt er ook een expositie van de gemaakte foto’s die rond zal trekken door Deurne.

Verschillende culturen
Verbinding in een wijk als de Koolhof gaat niet altijd vanzelf legt Zuidweg uit: “Er leven heel veel verschillende culturen in de wijk en er is ook lange tijd niet echt een eigen clubhuis geweest. Door middel van fotografie willen we de verbinding gaan leggen tussen de mensen en hun kijk op de wijk in beeld brengen.”

Laagdrempelig
Inwoners van de wijk Koolhof kunnen gratis deelnemen aan ‘Koolhof Klikt’ en het project is bedoeld voor mensen van jong tot oud, statushouders, eenzame ouderen of alleenstaanden. “We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden en het is ook geen fotografiecursus, het gaat echt om de verbinding zoeken en vinden. De mensen achter de voordeur uit krijgen en bij elkaar brengen, dat is ons doel”, vertelt Marije Zuidweg enthousiast.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor ‘Koolhof Klikt’? Kijk dan op http://www.koolhofdeurne.nl/de-koolhof-klikt/ of https://de-koolhof-klikt.jouwweb.nl/ voor meer informatie.

Foto: Michel van Eunen/Koolhof Fotosite


19-06-2021

Zo, na lange stilte, maar niet stilgezeten!! Even allerlei plannen en ontwikkelingen melden die nieuw zijn of er aan komen;

de Expositie “het tapijt van Deurne” daar is een groot werk van mij te zien t/m 24 oktober tussen 14-16 uur in de Willibrorduskerk centrum Deurne op di,woe,do,vrij,za(14-15),zo                                                       


vanaf 18 juli zijn er 13 panelen te zien waaraan ik heb meegewerkt voor 2 panelen 13×100 omdat Deurne 1300jaar bestaat dit jaar. We hebben 13 families gefotografeerd waarbij de personen op de foto samen ergens in dit jaar samen 100jaar moesten zijn. 13 families met de meest voorkomende achternamen in Deurne. De panelen staan bij museum de Wieger, bij de VVV en bij het CCD in Deurne.                                                                                                                                                                Een maquette van de panelen


1e ONLINE lezing gegeven aan fotoclub LEK en Licht in Culemborg, dus dát is ook mogelijk. Heerlijk om mensen te inspireren en in beweging te zetten door over mijn passie te praten, dat er nog vele lezingen mogen volgen!

 


het fotoproject “de Koolhof klikt” waarvoor we inmiddels 3 van de 4 aangevraagde subsidies binnen hebben en we moeten kijken wat we straks kunnen gaan betekenen en doen als alle subsidies binnen zijn. De Koolhof is een wijk in mijn eigen dorp Deurne waar vele culturen wonen, waar ze geen eigen clubhuis hebben, waar eenzaamheid heerst en waar we verbinding willen maken tussen de inwoners door middel van fotografiecursus waaruit exposities ontstaan die gaan rondreizen door de wijk en door Deurne. Iedereen mag geZIEN worden, wat zijn verborgen talenten in de wijk? Waar kom je vandaan? Wat wil je vertellen?


door LEEF Deurne ben ik gevraagd om voor een project met beginnend dementerende mensen die nog thuis wonen fotografielessen te geven, ook een project wat door subsidies tot stand gaat komen.


voor VOLOP Deurne ben ik met andere ondernemers in overleg om samen iets op te starten in het centrum van Deurne in een leegstaand pand, iets met een maatschappelijk thema, maar daar kan ik met Blikvanger helemaal mijn ei kwijt Wat ik daar wil aanbieden is : Fototherapie, Blikvanger wandelingen, cursussen, Fotografie/kunst voor verkoop, Lightpainting workshops(samen met andere fotograaf) We mogen alvast een etalage inrichten in het centrum om ons visueel te maken.                                                             


de cursussen basisfotografie en fotografie voor gevorderden voor volwassenen en voor kinderen uitwerken in de vakantie die er aan komt zodat die in september kunnen starten en de Blikvanger cursus gebaseerd op Miksang Contemplatieve Fotografie (bestaat al)


Boek “GO WITH THE FLOW” afwerken, ontstaan als reactie op de Pandemie…           


Nieuwe serie gestart, toewerkend naar een expositie daarvan, met de titel “Doorbladeren” . In deze serie laat ik ZIEN wat de natuur ons allemaal vertelt                                                                       Verbinding                     Je wordt gehoord

PLANNEN, VOLOP IN BEWEGING…

Marije

 

07-08-2020

nu heb ik eens wat grotere werken besteld op dibond en ook kleinere foto’s in baklijsten laat ik zien, veel zwart-wit en ook kleur, super enthousiast, dat wordt ook een mooie expositie, trots op mijn werk, dat gaat er prachtig uitzien. De eerste keer dat ik in Nederweert ga exposeren, samen met meerdere kunstenaars uit Deurne…

 

 

07-08-2020

Trots dat ons initiatief nog verlengd wordt t/m 12 september en er ook gesprekken zijn om wellicht een blijvende galerie te krijgen in Deurne…

10-07-2020

Expositie BRANDEMIE, wees welkom, loop eens binnen of kom een leuke workshop volgen…

            

 

POP-UP GALERIE DEURNE
Workshops:
18/7 14:00-15:30 Demonstratie/lezing aquarel techniek (Jan Althuizen)
22/7 13:30-15:30 Stoepkrijten voor kinderen (Angelika Poels)
23/7 13:30-15:30 Fotografie voor kinderen en collage maken (M.Zuidweg)
24/7 13:00-16:00 Schilderen voor volw. vanaf een gemaakte foto in de tuin
(Angelika Poels)
25/7 13:00-16:00 Tekenen, de beginselen van een (zelf)portret (Ellen Voets)
29/7 13:30-15:30 Stoepkrijten voor kinderen (Angelika Poels)
1/8 10:00-12:00 Fotografie, met andere ogen door Deurne (Marije Zuidweg)
1/8 13:00-16:00 Schilderen voor volw. vanaf een gemaakte foto in de tuin
(Angelika Poels)
6/8 13:30-15:30 Fotografie voor kinderen en collage maken (M.Zuidweg)
8/8 10:00-12:00 Fotografie, met andere ogen door Deurne (Marije Zuidweg)

Prijs: volwassenen €10,00
kinderen €7,50 (inclusief ijsje bij Confuso)
Opgeven via info@artangeel.com of marijzuid71@gmail.com

 

09-06-2020

Mijn serie met mijn levensverhaal met de titel “TRANSFORMATIE” is na een half jaar expositie weer keurig thuisgekomen. Maar wat zou het mooi zijn wanneer deze serie ergens anders zou mogen komen hangen, tijdelijk of voorgoed. Hij is dus ook te koop, prijs in overleg.. Weet je een plek ervoor, dan stuur me een bericht…het is een beeldverhaal waar iedereen wel een herkenningspunt uit kan halen…

 

09-06-2020

Vanwege deze tijd van Corona met alle ophef, daar ga je dan wat mee doen als kunstenaar. IK maakte vrij snel al een serie van 5 beelden die voor mij allesomvattend was, met de titel “PAN-demie” en besloot deze serie mee te laten doen met FotoRegionaal. Daarbij werd mijn serie 3e en is door naar Foto Nationaal, wedstrijd van de Fotobond. Wauw, wat gaaf! Nog afwachten of de serie er daar ook wordt uigekozen.

22-03-2020

Uitslag Fotobondswedstrijd 2020 vandaag, als club landelijk op de 19e plaats geëindigd. Deze keer een bronzen sticker ontvangen met wederom een portret van mijn dochter Bibi… 

15-02-2020

Nieuwe flyers voor Blikvanger ( ;

 

11-02-2020

Blikvanger gaat misschien in juni workshops leiden in Andalusië, een 8-daags retreat mindful fotograferen, yoga, mediteren met ruim voldoende tijd om lekker daarbuiten te genieten van de prachtige omgeving, circa 40km vanaf Malaga.

Opzet programma(nog niet geheel vastliggend):

Dit is inclusief:

-Verblijf in een comfortabele 2-persoonskamer (éénpersoonskamer is op aanvraag en tegen een meerprijs van €120,-)

-Vervoer van en naar het vliegveld van Malaga

-Ontbijtbuffet, 3-gangen lunch en diner, bereid door een privé kok

-Koffie, thee, water en sap

-Minimaal 2x per dag een fotografie workshop

-Picknick bij de schitterende Meren van Ardales

-Uitstapje naar een lokale markt

-Uitstapje naar Malaga

-Paella workshop

-en als kers op de taart…een fotoshoot door een professionele fotograaf om jou op deze schitterende plek vast te leggen.

prijs €980,- excl. vliegticket

bij interesse opgeven kan via marijzuid71@gmail.com

 

02-01-2020

Vanaf heden een half jaar te zien in de Nieuwenhof Deurne, expositie van FC Optika, waar mijn serie TRANSFORMATIE ook hangt. Mijn levensverhaal vertaald met fotografie naar stillevens met tekst en uitleg en een fotografie-gedicht.

Bewoners vroegen al of het geschilderd was of dat het foto’s waren, zo leuk, qua presentatie precies geworden zoals ik in mijn hoofd had…

 

23-09-2019

“Laat los en kom tot (in) ZIEN” Zo heet de workshop die ik geef in het ziekenhuis, te volgen voor alle medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis Helmond/Deurne. De 3  leerdoelen tijdens deze workshop zijn:

  • Bewustwording van labelen, oordelen, onze verwachtingen en prestatiedrang
  • Met een frisse blik leren kijken naar en vastleggen van je omgeving
  • Het vertalen van deze manier van anders kijken naar je omgeving naar je werk/privé

Een presentatie voorafgaand aan een wandeling waarin het geleerde in de praktijk meteen geoefend kan worden en nog napraten.

Marije Zuidweg Blikvanger kan deze workshop/training ook voor andere bedrijven verzorgen. Voor meer info marijzuid71@gmail.com

06-09-2019

vanaf nu ben ik ook Fotobondsspreker. Graag inspireer ik fotoclubs en laat ze kennismaken met Miksang Contemplatieve Fotografie. Maar vooral ook het bewustmaken van de beperkingen die je jezelf oplegt door o.a. oordelen en prestatiedrang. Lees verder via volgende link, bekijk de interne sprekerslijst bij opleiding&inspiratie – Lezingen/Sprekers – Marije Zuidweg

12-08-2019

Er staan al een paar werken voor verkoop op Werk aan de muur, binnenkort meer aanvullingen. Vele mogelijkheden:

02-07-2019

De expositie in de Nieuwenhof Deurne vandaag opgeruimd. Dankbaar dat hij daar 5 maanden heeft mogen hangen. Mooie reacties en woorden mogen ontvangen. Marije Zuidweg Blikvanger heeft duidelijk voor verrassing, verwondering en inspiratie gezorgd. Paar woorden die ik graag deel;

“dit moois maakt mijn dag weer goed”

“zoals gewoonlijk open je mijn oogjes weer subtiel”

“Hoe kan het eenvoudige mooi zijn, hoe mooi kan het eenvoudige zijn”

“door jou leer je echt ZIEN”

 

22-06-2019

Vanaf september geef ik een Visuele Training in de zorg. In het Elkerliek Ziekenhuis, waar alle medewerkers gratis aan kunnen deelnemen.

Ook voor andere organisaties natuurlijk mogelijk! Neem contact op via het contactformulier.

01-06-2019

Vanaf heden ook een arrangement via VVV Helmond te boeken

 

11-03-2019

Vanaf heden ook de mogelijkheid een leuk arrangement te boeken via VVV Deurne: Het imperfecte plaatje !!    Klik op de link om te bekijken…

 

28-02-2019

Een aantal foto’s van mij staan in het prachtige boek van Catharina Driessen & Emelie Jegerings “Peel in Licht” van een plein-air project van bijna 2 jaar schilderen in de Peel van de zonsopkomst en ondergang en de maansopkomst en ondergang en de bloedmaan. Een aantal keren op verschillende momenten was ik er bij, heel bijzonder! Dankbaar dat ik dit boek heb mogen ontvangen als dank voor mijn bijdrage ; ) Zou je het boek willen bestellen, stuur een bericht naar info@emeliejegerings.nl (beperkte oplage!)

 

28-02-2019

 

Expositie in de Nieuwenhof Deurne, Visser 4-6 blijft te bezichtigen tot half juli 2019. Wil je een persoonlijke rondleiding, stuur me een bericht.

 

 

 

23 en 24 februari 2019

Marije Zuidweg Blikvanger doet mee met de Open Atelier Dagen. In de Niewenhof , Visser 4-6 in Deurne is tijdens deze dagen een foto-expositie te zien. Tussen 11-17 uur leid ik je graag rond en vertel hoe ik tot de beelden ben gekomen. Er hangen vele BLIKVANGERS, maar ook 5 werken van mijn andere, meer conceptuele fotografie. Van portret, landschap, kunstzinnige beelden tot een stilleven. Ook zal ik op die dagen op 2 momenten een korte wandeling (circa 20 min.) maken voor wie wil ervaren hoe het in z’n werk gaat om tot die beelden te komen. Dat zal op beide dagen om 11:30 en 14:30 zijn , startpunt de Nieuwenhof.

 

 

29-11-2018

Foto expositie in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond op de afdeling radiologie/röntgen, 2e etage. Te bezichtigen tijdens openingsuren; Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 tot 17:00 uur. Tot 13 februari 2019.

 

23-11-2018

De Blikvanger cursus ook in het pakket genomen van volksuniversiteit Geldrop, kijk via deze link: