BLIKVANGER NIEUWS

15-02-2020

Nieuwe flyers voor Blikvanger ( ;

 

11-02-2020

Blikvanger gaat misschien in juni workshops leiden in Andalusië, een 8-daags retreat mindful fotograferen, yoga, mediteren met ruim voldoende tijd om lekker daarbuiten te genieten van de prachtige omgeving, circa 40km vanaf Malaga.

Opzet programma(nog niet geheel vastliggend):

Dit is inclusief:

-Verblijf in een comfortabele 2-persoonskamer (éénpersoonskamer is op aanvraag en tegen een meerprijs van €120,-)

-Vervoer van en naar het vliegveld van Malaga

-Ontbijtbuffet, 3-gangen lunch en diner, bereid door een privé kok

-Koffie, thee, water en sap

-Minimaal 2x per dag een fotografie workshop

-Picknick bij de schitterende Meren van Ardales

-Uitstapje naar een lokale markt

-Uitstapje naar Malaga

-Paella workshop

-en als kers op de taart…een fotoshoot door een professionele fotograaf om jou op deze schitterende plek vast te leggen.

prijs €980,- excl. vliegticket

bij interesse opgeven kan via marijzuid71@gmail.com

 

02-01-2020

Vanaf heden een half jaar te zien in de Nieuwenhof Deurne, expositie van FC Optika, waar mijn serie TRANSFORMATIE ook hangt. Mijn levensverhaal vertaald met fotografie naar stillevens met tekst en uitleg en een fotografie-gedicht.

Bewoners vroegen al of het geschilderd was of dat het foto’s waren, zo leuk, qua presentatie precies geworden zoals ik in mijn hoofd had…

 

23-09-2019

“Laat los en kom tot (in) ZIEN” Zo heet de workshop die ik geef in het ziekenhuis, te volgen voor alle medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis Helmond/Deurne. De 3  leerdoelen tijdens deze workshop zijn:

  • Bewustwording van labelen, oordelen, onze verwachtingen en prestatiedrang
  • Met een frisse blik leren kijken naar en vastleggen van je omgeving
  • Het vertalen van deze manier van anders kijken naar je omgeving naar je werk/privé

Een presentatie voorafgaand aan een wandeling waarin het geleerde in de praktijk meteen geoefend kan worden en nog napraten.

Marije Zuidweg Blikvanger kan deze workshop/training ook voor andere bedrijven verzorgen. Voor meer info marijzuid71@gmail.com

06-09-2019

vanaf nu ben ik ook Fotobondsspreker. Graag inspireer ik fotoclubs en laat ze kennismaken met Miksang Contemplatieve Fotografie. Maar vooral ook het bewustmaken van de beperkingen die je jezelf oplegt door o.a. oordelen en prestatiedrang. Lees verder via volgende link, bekijk de interne sprekerslijst bij opleiding&inspiratie – Lezingen/Sprekers – Marije Zuidweg

12-08-2019

Er staan al een paar werken voor verkoop op Werk aan de muur, binnenkort meer aanvullingen. Vele mogelijkheden:

02-07-2019

De expositie in de Nieuwenhof Deurne vandaag opgeruimd. Dankbaar dat hij daar 5 maanden heeft mogen hangen. Mooie reacties en woorden mogen ontvangen. Marije Zuidweg Blikvanger heeft duidelijk voor verrassing, verwondering en inspiratie gezorgd. Paar woorden die ik graag deel;

“dit moois maakt mijn dag weer goed”

“zoals gewoonlijk open je mijn oogjes weer subtiel”

“Hoe kan het eenvoudige mooi zijn, hoe mooi kan het eenvoudige zijn”

“door jou leer je echt ZIEN”

 

22-06-2019

Vanaf september geef ik een Visuele Training in de zorg. In het Elkerliek Ziekenhuis, waar alle medewerkers gratis aan kunnen deelnemen.

Ook voor andere organisaties natuurlijk mogelijk! Neem contact op via het contactformulier.

01-06-2019

Vanaf heden ook een arrangement via VVV Helmond te boeken

 

11-03-2019

Vanaf heden ook de mogelijkheid een leuk arrangement te boeken via VVV Deurne: Het imperfecte plaatje !!    Klik op de link om te bekijken…

 

28-02-2019

Een aantal foto’s van mij staan in het prachtige boek van Catharina Driessen & Emelie Jegerings “Peel in Licht” van een plein-air project van bijna 2 jaar schilderen in de Peel van de zonsopkomst en ondergang en de maansopkomst en ondergang en de bloedmaan. Een aantal keren op verschillende momenten was ik er bij, heel bijzonder! Dankbaar dat ik dit boek heb mogen ontvangen als dank voor mijn bijdrage ; ) Zou je het boek willen bestellen, stuur een bericht naar info@emeliejegerings.nl (beperkte oplage!)

 

28-02-2019

 

Expositie in de Nieuwenhof Deurne, Visser 4-6 blijft te bezichtigen tot half juli 2019. Wil je een persoonlijke rondleiding, stuur me een bericht.

 

 

 

23 en 24 februari 2019

Marije Zuidweg Blikvanger doet mee met de Open Atelier Dagen. In de Niewenhof , Visser 4-6 in Deurne is tijdens deze dagen een foto-expositie te zien. Tussen 11-17 uur leid ik je graag rond en vertel hoe ik tot de beelden ben gekomen. Er hangen vele BLIKVANGERS, maar ook 5 werken van mijn andere, meer conceptuele fotografie. Van portret, landschap, kunstzinnige beelden tot een stilleven. Ook zal ik op die dagen op 2 momenten een korte wandeling (circa 20 min.) maken voor wie wil ervaren hoe het in z’n werk gaat om tot die beelden te komen. Dat zal op beide dagen om 11:30 en 14:30 zijn , startpunt de Nieuwenhof.

 

 

29-11-2018

Foto expositie in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond op de afdeling radiologie/röntgen, 2e etage. Te bezichtigen tijdens openingsuren; Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 tot 17:00 uur. Tot 13 februari 2019.

 

23-11-2018

De Blikvanger cursus ook in het pakket genomen van volksuniversiteit Geldrop, kijk via deze link: